Chapewerken
Sinds 1976 zijn wij uw betrouwbare specialist in chapewerken. Onze reputatie is gebouwd op vakmanschap en het leveren van superieure kwaliteit. Wij onderscheiden ons door:
- Correct advies: Wij zorgen ervoor dat u altijd de beste oplossing krijgt.
- Persoonlijke begeleiding: Wij begeleiden elk project nauwgezet.
- Tijdige oplevering: Uw project is bij ons in goede handen, op tijd, elke keer weer.
Onze services
Gewapende chape
Minimaliseer het risico op breuken en barsten met onze geavanceerde gewapende chape-oplossingen. Gewapende chape biedt verhoogde resistentie.
Sneldrogende chape
Verminder droogtijden en behaal betere sterkte en duurzaamheid door middel van sneldrogende chape.
Chape op vloerverwarming
Chape en vloerverwarming vormen een uitmuntende combinatie, mits zorgvuldige selectie van de juiste materialen. Onze expertise op dit gebied stelt ons in staat om u van deskundig advies te voorzien, afgestemd op uw specifieke behoeften.
Vaak gestelde vragen
Chape staat ook gekend als dekvloer, ondervloer of smeervloer. Het is de zandcementlaag waarop de uiteindelijke vloerbedekking komt. Daarnaast kan chape ook dienen om de vloerbelasting te verdelen over vloerverwarming of isolatie.
Dit hangt af van een aantal factoren zoals de gekozen vloerisolatie en type chape. Gewoonlijk gaan we van start als de ruwbouw af is, winddicht is en waterdicht is.
Wij raden aan 1 week droogtijd te nemen per centimeter chape. Dit geldt voor onze standaard zandcementchape. Onze excellchape droogt sneller gezien er minder water moet voorzien worden bij het aanmaken van deze chape. Bovendien kunnen wij ook sneldrogende producten toevoegen aan de chape die de droogtijd aanzienlijk verminderen. Daarnaast spelen ook de weersomstandigheden een rol in het droogproces: bij droog en warm weer droogt de vloer uiteraard sneller uit.
Voor een standaard zandcementchape is de dikte minimum 5cm. excellchape of de standaard chape met netten. Bij vloerverwarming nemen we minimum 7 cm, optimaal is 8 cm.
Met onze excellchape kunnen wij zelf tot een minimum dikte van 5cm gaan in combinatie met vloerverwarming.
- Hechtende chape = deze chape wordt rechtstreeks op de betonplaat geplaatst.
- Niet-hechtende chape = hierbij wordt een scheiding voorzien tussen de betonplaat en de chape (zoals bv: plastiekfolie).
- Zwevende chape = deze chape wordt geplaatst op een akoestisch geluiddempende mat of op vloerisolatie.